söndag 20 juli 2014

Björkliden-Låktatjåkko

Sov dåligt inatt. Sängen på Gammelgården var så mjuk att jag fick ont i kroppen. Låg och vred mig vid 4-tiden men lyckades somna om och sov för länge sen. Vaknade 08.07. Jonas, upp! Vi missar frukosten. Gjorde oss snabbt i ordning och kånkade sen upp ryggsäckarna till Fjällhotellet igen. 15 min i uppförsbacke. Det är redan jättevarmt ute! Kommer bli en het dag.

Vid frukosten träffade vi några av de som sprang inatt. Helt otroligt att de orkade igenom detta. Och att de mår så bra nu! En kille berättade att han "bara" sprang 5 mil. 8 timmar hade det tagit. Han kom in vid 2 inatt, sov och nu åt han frukost.

Nu ska vi upp till Låktatjåkko Fjällstation. Vi pratade med andra vandrare vid middan igår. Det ska ta mellan 3,5 och 5 timmar. Vi kommer inte att ta med lunch idag utan bara lite kaffe i termos och choklad. Får äta när vi kommer fram.


Börjar med en brant stigning men vi ska inte klaga. 16 timmar efter start kommer det fortfarande in dårar som har varit ute och sprungit 5 eller 10 mil. Några ser oberörda ut.