torsdag 25 juli 2013

Sylarna - Blåhammaren 19km

Startar lite tidigare idag, 9:45. Det är lite svalare idag vilket är jätteskönt. Kanske för att det är lite mulet (lokalt). Dessvärre också helt vindstilla och därmed myggigt.

Utanför Fjällstationen med Sylarna i bakgrunden




Svalkan höll inte i sig länge och efter redan en timme är vi svettiga. Stannar för badpaus precis vid vandringsleden. Det visade sig senare inte vara så smart då det började komma folk och vi badade nakna... Men är man ute och vandrar så är man lite av en naturalist själv så ingen verkade ta illa upp...

Stannade för att luncha när vi kom ungefär halvvägs vid ett vindskydd, lyckligtvis i temporär skugga. Blev väldigt varmt efter lunch och alltmer brant. Badade 2 ggr till för att orka men också för att det var fantastiskt skönt att svalka sig och med med dådan fantastisk utsikt runt omkring sig.

Sträckan tog 6 timmar och 45 minuter och vi kom fram till STF Fjällstation Blåhammaren16:30. Vi är mkt nöjda.


Strålande sol när vi kom fram så vi hängde ute lite med alla andra som njöt av en Jämtlandsöl i solen. Sen var det kö till incheckningen för vi var många som kom samtidigt. 



Utsikt från rummet

Snabbt in i duschen för att vara klara till middagen 18. När jag kommer ut ur duschen regnar det! Men regnet håller inte i sig så länge.


"Blåhammarens klassiska middag" är ett roligt jippo (och avancerad kokkonst på 1086 meters höjd).


Sällskapen ropas upp en och en från en lista och visas sen till sina platser. Totalt kan de servera middag till ca 90 gäster men då sitter man trångt. Med det är trevligt för man sitter och pratar med sina slumpvis utvalda bordsgrannar som man har sett eller kanske t o m pratat med tidigare under färden. Dryckespaket går att köpa till :-).

Intro till stationens historia och presentation av kvällens meny

Efter den delikata middagen går vi en liten promenad sen (förstås) tidig släckning.