torsdag 25 juli 2013

Blåhammaren - Storulvån 12km tillbakaresan

Inatt vaknade jag av månskenet bakom den lilla gardinen och tittade ut. 10 meter bort utanför fönstret, mitt på gårdsplanen, ligger det en stor renmamma med 2 barn. Som uppställda för ett fotografi! Tog 2 foton med iPhonen men det går inte att se något :-(.

Nu på morgonen är det stekande sol redan! Det är tur att tillbakaresan är så kort och att vi kan bada på vägen!  Och att det är nerförsbacke, tillägger Jonas. 


Vid frukost
Den lilla shoppen
På frukostbuffén hittar vi vattenmelon. Vattenmelon på 1087m höjd?! Jag frågar en kille i personalen hur den har kommit dit. (Inte för att jag inte är tacksam, den är jättegod en varm dag. Och det känns lyxigt som bara den.) "Med helikopter" får jag till svar. WTF! Visar sig att de får leveranser av färskvaror med helikopter en gång i veckan. På vintern kör de bandvagnar upp. Och drycken - vin, öl, sprit (som de hade ett brett utbud av) bunkrar de upp med i förväg, innan sommarsäsongen startar.

Tar det jättelugnt på morgonen men kommer ändå iväg 9:30.


Vi gör en avstickare efter halva vägen för att vada i Ulvåtjärn och äta lunch. Ganska svalt i vattnet (16 grader?) men skönt!


Det är en mycket varm dag så vandringen känns onödigt jobbig på slutet. Vi är framme/tillbaka vid starten strax innan kl 14 dvs sista etappen tog knappt 4 timmar (bortsett från bad- och matpausen).

När vi kommer fram måste vi kyla ner oss med kalla drycker och sitta i skuggan en stund. Sen promenad + bad igen i Handölen. Ytterligare 3 km fram och tillbaka vilket gör att vi nu är uppe i:

Jämtlandstriangeln:             47 +
Första dagens utflykt (ca):   6  +
Sista dagen badutflykt:        3  =  56 km!

Det var väl inte så jobbigt det här? Känner redan ett sug efter nästa vandring! Kungsleden nästa!


Hejdå trotjänare! Vi ses snart igen.